Generende grene fra naboejendommen

Når vi udfører ejendomsservice på diverse ejendommen, oplever vi oftere og oftere at der opstår uenigheder mellem naboejendomme, om hvorvidt høje træer, generende grene og lignende bør fjernes eller forblive.

Der er naturligvis altid en lovgivning der skal tages højde for, men der er også andre aspekter, som man bør tænke på, inden man går i gang med motorsaven.

Hvad siger lovgivningen?

Som udgangspunkt skal du holde dig fra at beskære naboens træer, eller for den sags skyld forlange at naboen gør det. Det kan ende med lange og opslidende problemer, der i sidste ende skal afgøres ved domstolen. Der er dog stadig nogle undtagelser, som du bør være opmærksom på:

1. Sikkerhedsfaren

Rådne og gamle grene der hænger ind over din grund, kan udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko. Det er din nabos ansvar. I dette tilfælde er det meget vigtigt, at du ikke selv går i gang med sav eller motorsav. Du skal rette henvendelse til naboen, og det er herefter hans ansvar selv at fjerne grenene eller bekoste udgiften for en professionel håndtering af problemet.

generende-grene

2. Lavthængende grene

Når du skal til med dine havemaskiner, og igen oplever at naboens lavthængende grene er i vejen for dit arbejde (og de krydser skellinjen), kan du tillade dig at beskære grene.

Det vil naturligvis altid være en god idé at kontakte naboen først, og fortælle at du vil foretage beskæringen, så du slipper for en ubehagelig konfrontation og kan bibeholde det gode naboskab.

3. Grene gennem hegn

Hvis du ser at naboens grene vokser igennem hegnet, eller hænger så lavt at hegnet tager skade, er du i din gode ret til selv at beskære grenene. Det er som regel et punkt der aldrig vil skabe splid med naboen, da han/hun ikke kan se hvad der sker på din side af hegnet, og samme grund heller ikke interesserer sig for, om du fjerner en enkelt gren eller to.

Undgå nabofjendskab – udvis god naboskik

Der er ikke meget værre end en nabokrig. Du skal have muligheden for at slappe af, når du befinder dig i dit hjem og i din have, og det er ødelæggende for dig selv og din familie, når der kører en mindre nabokrig samtidig.

Du har mulighed for at undgå mange kedelige situationer, ved at tage en fornuftig og rimelig snak med naboen, både hvis noget fra hans ejendom generer jer, eller hvis det skulle vise sig at være den anden vej rundt.

Kategorier: Information