Vinteren bringer mange gode ting med sig. Smukke naturoplevelser, hyggedage og ekstra tid sammen med familien på grund af de mange feriedage.
Men du ved det godt. I baghovedet plager tanken omkring al den sne du skal fjerne i de kommendem måneder. Hvis der er offentligt tilgængelige fortove eller lignende omkring din ejendom, så har du rydningspligt. Uanset hvad så skal du sikre at både postbuddet og kommunens renovationsfolk kan komme sikkert til og fra din ejendom hver dag.
Sådan fjerner du nemmest sneen
Du har sikkert oplevet at forskelige ujævnheder i belægningen, som eksempelvis en flise der har hævet sig lidt i den ene ende, kan gøre snerydningen til et mareridt. Men det behøver hverken at tage lang tid eller være super hårdt, at komme sneen til livs.
På billede ser du en klassisk sneskovl fra Fiskars. Den kan købes alle steder, og er absolut blandt de mest benyttede vinterredskaber hos Hr. og Fru Danmark. Hvis du lægger alle kræfter i fremførelsen af skovlen, og ikke modificerer lidt på den inden du skal bruge den, så kommer du til at få mange hårde slag og riv, når du rammer forskellige ujævnheder.
Du kan dog også vælge at fjerne den lille metalskinne, som Fiskars meget fornuftigt har sat på for at beskytte den hårde plast mod slid. Den fungerer dog også som en magnet mod ujævnheder og larmer højlydt, når den skubbes henover asfalt og fliser.
Når først metalskinnen er fjernet, vil du have meget nemmere ved at føre sneskovlen fremover belægningen. Den vil have nemmere ved at komme henover ujævnheder, og du vil bruge færre kræfter. Samtidig kan det også nævnes, at du ikke behøver at lægge alle kræfter i snerydningen. Hvis du holder skovlen let med den ene hånd, og blot går i et almindeligt raskt tempo bag den, vil du nemt fjerne sne i fine baner foran dig. I stedet for at fjerne sne i små baner på tværs af fortovet eller indkørslen, skal du vælge at gøre det langs med fortov og indkørsel. Husk at et gangareal ikke behøver at være breddere end ca. 1 meter.
Go’ fornøjelse med snerydningen!