Du bliver nød til at prøve bioklip!

Gider du at heller ikke at opsamle græs, når du er færdig med græsslåningen? Nå, ikke! Så er du meget lignende stort set alle andre haveejere i Danmark. Så har du nu findet den løsning, som lillemor kan acceptere og du stadig kan være stolt af vise frem for naboerne; Bioklip.

Flere og flere græsslåmaskiner giver mulighed for at vælge bioklip (det kan også fremgå under betegnelsen “multiklip”). Det giver dig mulighed for at opnå en række fordele frem for den traditionelle metode.

Fordele ved bioklip-metoden

Når du vælger bioklip, slipper du for meget ekstra arbejde. Du skal naturligvis ikke bruge din kostbare tid på at rive det afklippede græs sammen bagefter. Men hvad sker der så med det?

Græsset findeles og pustes ned mellem de tilbagestående græsstrå. Efter nogen tid det med tiden omdanne sig til muld og fungerer derfor som gødning. En win-win situation for dig. Dit plæne vil blive både sundere og nemmere at vedligeholde.

Er det svært? Nej, overhovedet ikke. Du vil ikke kunne mærke forskel når du bruger græsslåmaskinen. Du vil først mærke den efterfølgende, når du sidder i havestolen med en kold øl.

Hvad er bagsiden ved bioklip?

Du bliver nød til at finde græsslåmaskinen frem jævnligt. I sommersæsonen er det vigtigt at græsset slås 1-2 gange hver uge afhængig af nedbør. Det lyder måske lige tit nok, men det har de fleste plæner nu engang bedst af.

Hvad kan der dog ske ved at springe over og nøjes med hver anden uge? Græsset skal rodes igennem jævnligt, da det afklippede græs ellers får tid til at ligge og mugne, og du ender med ekstra mos i græsbunden. Et minus for enhver stolt haveejer.

Men husk at bioklip har flere fordele end ulemper, så det er endelig om at komme i gang med denne nye metode. God arbejdslyst og god sommer!

Kategorier: Tips