Sommeren står for døren, og i den seneste tid, har fuglene jagtet både mager og ynglesteder. Den typiske ejendom byder på et hav af “spændende” muligheder for de nye fuglepar.

Lav et grundigt tjek

Meget få danskere har interesse i fuglereder i selve ejendommen. Det er OK hvis fuglene holder sig til trætoppene, men det kan føre til stor skade, hvis et nyt fuglepar opdager den perfekte redeplads, fordi vi ikke har været opmærksomme på en mangel.

Det er derfor yderst vigtigt, at viceværter og bestyrelsesmedlemmer (afhængig af hvem der har ansvaret) holder godt øje med fuglene adfærdsmønstre her i foråret. Det kan nemlig afsløre, om der skal udbedres en række ting på ejendommene.vicevært-københavn

Udluftningskanal, skorsten og lignende står for skud

De klassiske redesteder findes omkring de udluftningskanaler, hvor risten er forsvundet. Normalvis vil de være dækket til, men som ved så meget andet, forfalder disse områder også med tiden. Det vil ganske naturlig spærre for kanalens oprindelige formål, og må udbedres med det samme.

Mere alvorligt er det, når et fuglepar finder en interessant åbning i en skorsten. Fra tid til anden sker det, at danskere må lade livet efter en forgiftning der skyldes en fuglerede, der spærrede for udgangen.

Proaktiv frem for alt

Husk at være på forkant med istandsættelsen, når du finder et område der må udbedres. Foruden det svineri en rede kan medføre, kan det som ved ovenstående eksempler medfører andre og mere ubehagelige oplevelser.

Hvis du ønsker at se mere til de flyvende skabninger, vil det være en stor fordel at opsætte fuglehuse på ejendommene. Dermed sikrer du, at de ynglende par ikke vil søge andre og mere alternative muligheder.

God fornøjelse med arbejdet og god sommer!

Kategorier: Tips