Vi møder mange, der gerne vil starte deres egen virksomhed indenfor ejendomsservice. Men hvordan starter man op? Det vil vi gerne fortælle lidt om.

Ejendomsservice – Et billigt alternativ

Mange brancher byder på en mere eller mindre uovervindelig økonomisk byrde allerede i opstartsfasen. Ejendomsservice er derimod mere overkommelig. I bund og grund er en spand med moppe, lidt pudsegrej, en skovl og en kost tilstrækkeligt for at passe en ejendom. Det kan de fleste så absolut overkomme.

Naturligvis er der flere tanker man børe gøre sig, inden man kaster sig ud i en ny virksomhed. Ejendomsservice kan nemlig blive en opgave der tager alle dine vågne timer (og natten med). Særligt hvis du vælger at tilbyde viceværtservice med bl.a. tilkaldevagt.

Er ejendomsservice noget for dig?

Konkurrencen er stor, opgaverne kan være krævende og ofte er der langt mellem de taknemmelige kunder. Det er altså ikke altid en arbejdsdag med lutter smil og glade kunder. Har du eksempelvis overvejet om trappevask, som er en stor del af ejendomsservice, er dét du vil bruge din tid på? Det er krævende, både fysisk og mentalt. Men det betyder ikke, at du ikke kan klare det, men tænk alligevel over hvad du går ind til.

Konkurrencen indenfor ejendomsservice er benhård. Der er altid nye virksomheder klar til at overtage dit arbejde, og underbyde på dine opgaver. Sådan er det bare. Du vil møde mange reklamer på dørene hos dine kunder, og det er sjældent at der går lang tid før dine eksisterende kunder henter alternative priser ind fra dine konkurrenter. Det betyder ikke, at dine kunder ikke er glade for dig og det arbejde du udfører, men mange foreninger og virksomheder er presset på økonomien, og det er altid vores branche der “kan” eller “skal” spares på. Men sådan er det bare. Væn dig til det.

Markedsføring af ejendomsservice

Der er et utal af måder hvorpå du kan markedsføre dig indenfor ejendomsservice. AdWords, lokale tidsskrifter, omdeling af flyers, mund-til-mund osv. Du skal vælge din markedsføringsstrategi fra dag 1 og være vedholdende med den strategi.

Det siger selv, at nogle former for markedsføring kræver en stærk kapital. Derfor kan det være udelukket i begyndelsen. Men du må aldrig undervurdere genkendelsesværdien. En lille klokke ringer i baghovedet hos den potentielle kunde, hvis de kan genkende din ejendomsservicevirksomheds navn fra et eller andet. En flyer fra lokalområdet, bagsiden af en bus etc. Selvom kunden måske ikke kender din virksomhed som sådan, kan genkendelsesværdien alene gøre, at han vælger at indhente et tilbud fra dig, fremfor tilbud fra de andre 2-300 muligheder der er derude.

Den mest virkningsfulde markedsføring ligger hos dine nuværende kunder. Hvis du behandler dine kunder godt, passer dit arbejde og som et hele fremstår professionel, så kan din virksomheds navn pludselig finde vej til naboejendommenes bestyrelse, formandens tante Oda der tilfældigvis administrerer en række ejendomme på det advokatkontor, hvor hun arbejder som sekretær. Med andre ord; Pas dit arbejde!

Investeringer  for en ejendomsservicevirksomhed

Hvad skal du investere i? Som nævnt tidligere, behøver det ikke at være dyrt. Men husk at de investeringer du gør dig, kommer mangefold igen. Maskiner hjælper dig til at klare din ejendomsservice hurtigere, og jo hurtigere du klare dit arbejde, desto mere arbejde kan du tage ind. Jo mere arbejde du har, desto højere bliver din indtjening.

Du skal naturligvis overveje hvad du rent faktisk har brug for. Maskiner til stordrift er ikke nødvendige, hvis du har specialiseret dig i at passe mindre ejendomme og virksomheder. Køber du store og fancy maskiner, skal du naturligvis også have en mulighed for at transportere dem rundt. Du kan nok godt se, hvorfor man bør sætte en fornuftig grænse. Køb hvad du skal bruge, og det er det. Det er heller ikke nødvendigt at købe 500 moppehoveder ind og spare 15 %, hvis det vil tage dig 3 år at få dem brugt. Så har du bare en stor sjat penge ude og svæve, som måske kunne være brugt mere fornuftigt andre steder.

Spørgsmål til ejendomsservice?

Har du spørgsmål til hvordan man driver en ejendomsservicevirksomhed, er du velkommen til at sende en mail. Vi håber naturligvis, at der også er forståelse for at vi ikke nødvendigvis kan svare inden for 5 min.

Held og lykke med dine drømme om en selvstændig virksomhed indenfor ejendomsservice!