Søger du ekstern hjælp til at varetage drifts- og vedligeholdelsesansvar af ejendommens automatiske brandalarm- og sprinkleranlæg?

I dag opsættes flere og flere ABA- og AVS-anlæg i storbyerne, efterhånden som nyere ejendomme med blandet privat og erhverv dukker op. Derudover istandsætter en række boligforeninger deres ejendomme, hvilket ofte medfører nye regler, hvor eksempelvis AVS-anlæg bliver aktuel.

I den sammenhæng er det vigtigt at sørge for de løbende pligter i forbindelse med disse anlæg udføres i henhold til gældende lovgivning.

Lovkrav for ABA- og AVS-anlæg

For et ABA-anlæg gælder det at anlægget tjekkes hver måned, og driftsjournal skal føres efter gældende lovgivning.

For et AVS-anlæg skal der udføres en ugentlig afprøvning, hvor driftsansvarlig vil være i kontakt med de lokale brandmyndigheder. I samme ombæring udfyldes driftsjournalen.

Foruden disse tjek er der også lovkrav forbundet med gennemgang af anlæggene, når der eksempelvis er udført andet arbejde i samme rum som anlægget, samt forudgående gennemgang med håndværkere der eksempelvis skal udføres ”varmt arbejde” i nærheden af anlægget eller hvor det kan have indvirkning på installationerne.

Disse opgaver kan lovmæssigt kun udføres af personer der er certificeret af DBI – Brand og Sikring, der er myndighed på området.

DBI skal udføre akkrediterede årlige og førstegangsinspektioner udover de ovennævnte krav.

Driftsansvarlig som enkeltstående opgave eller i pakkeløsning

Hos Glad Ejendomsservice har du/I mulighed for at indgå aftale vedrørende Drifts- og Vedligeholdelsesansvar alene eller få det med i en viceværtordning, som en række af vores kunder også har valgt.

Står I samtidig i den situation hvor eksempelvis naboejendommen også er på udkig efter en virksomhed til at varetage ansvaret for anlægget, tilbyder vi også en god rabat på begge ejendommes løsninger, da det vil være tidsbesparende for os at udføre opgaven for flere ejendomme i samme område.

Indhent et tilbud

Vi kigger gerne forbi til et uforpligtende møde, hvor vi kan gennemgå de muligheder vi kan tilbyde jer. Kontakt os blot på tlf. 5363 0709 eller via kontaktformularen her på siden.